Resultaten eerste koersmaand Cyclingteam Jo Piels

07-04-2011

Traditioneel ging In Zwolle ging 26 februari het wielerseizoen in Nederland van start. Bert Jan Lindeman van Cyclingteam Jo Piels liet tijdens deze eerste koers zien goed in vorm te zijn. Net voor de finish werd hij echter ingehaald door de concurrentie en eindigde op een teleurstellende 4e plek.

Een dag later stond de ploeg aan de start van de Omloop van de Houtse Linies. Van alle deelnemende ploegen was het team van Cyclingteam Jo Piels met drie renners het sterkst vertegenwoordigd. Dit mocht echter niet baten. Door vervelende weersomstandigheden werd het moeilijk voor de jongens om in de top 3 te finishen. Met Jarno Gmelich Meijling (7e) Bert Jan Lindeman (10e) en Pim de Beer (12e) wist de ploeg wel de meeste renners aan de streep te brengen.

Twaalf maart boekte het team zijn eerste succes van het seizoen. Marco Bos zorgde er tijdens de Witte Kruis Classic met een 3e plek voor dat de nul van het bord verdween. Zes dagen later in Spaarnwoude liet diezelfde Marco Bos zien dat hij nog altijd goed kan sprinten en hij bezorgde de Pielsformatie de eerste overwinning van het seizoen.

In de beloftecompetitie trok het team van Cyclingteam Jo Piels naar Lierop om daar deel te nemen aan de Meeús Race. Deze race werd door gebrek aan wind een weinig boeiende koers die eindigde in een massasprint. Bert Jan Lindeman finishte het hoogst en behaalde een 6e plek.

Door een gebrek aan wedstrijden in Nederland toog een deel van de ploeg vorig weekend naar Noord-Duitsland. Hier namen zij deel aan twee wedstrijden. Op zaterdag 26 maart stond men aan de start bij Rund um Ascheffel en een dag later 30 kilometer zuidelijker bij de Giro Nortorf. Het resultaat was een 3de plek voor Jarno Gmelich Meijling op zaterdag en een 2de plek voor Bert Jan Lindeman op zondag.

Aankomend weekend zal de ploeg strijden om de winst tijdens twee wedstrijden. Zaterdag vindt de Omloop van Lek en IJssel plaats, en zondag de Ronde van Midden Brabant.